NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU GASTRONOMICZNYM


Najwyższej jakości tłuszcz wołowy rafinowany (FRYTURA).

Frytura wołowa - tłuszcz jadalny o wysokiej odporności na działanie wysokiej temperatury, wytwarzany z łoju wołowego.
Przeznaczony do wielokrotnego, głębokiego smażenia: FRYTEK , MIĘS , RYB , WARZYW , PĄCZKÓW, FAWORKÓW. Idealny sybstytut dla masła lub smalcu. Niesamowicie wydajny, posiada bardzo wysoką odproność na utlenianie. Gwarantuje długotrwałe smażenie bez utraty jakości, nie dymi, nie pieni się , nie ciemnieje, jest odporny na długotrwałe ogrzewanie w temperaturze smażenia.

Temperatura dymienia - powyżej 230°C

Unikalną właściwością frytury wołowej, jest niska wchłanialność przez smażony produkt, co nie powoduje zakłócenia naturalnego smaku i zapachu smażonych potraw.

Idealny do smażenia świeżych frytek belgijskich!

Zalecane warunki przechowywania : suche i chłodne miejsce.

Dwie opcje opakowania:
  • Karton 10kg
  • Karton 4x 2,50kg