NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU GASTRONOMICZNYM
Najwyższej jakości tłuszcz wołowy rafinowany (FRYTURA).
Frytura wołowa - tłuszcz jadalny o wysokiej odporności na działanie wysokiej temperatury, wytwarzany z łoju wołowego.
Przeznaczony do wielokrotnego, głębokiego smażenia: FRYTEK , MIĘS , RYB , WARZYW , PĄCZKÓW, FAWORKÓW. Idealny sybstytut dla masła lub smalcu.
Niesamowicie wydajny, posiada bardzo wysoką odproność na utlenianie. Gwarantuje długotrwałe smażenie bez utraty jakości, nie dymi, nie pieni się , nie ciemnieje, jest odporny na długotrwałe ogrzewanie w temperaturze smażenia.
Temperatura dymienia - powyżej 230°C
Unikalną właściwością frytury wołowej, jest niska wchłanialność przez smażony produkt, co nie powoduje zakłócenia naturalnego smaku i zapachu smażonych potraw.
Idealny do smażenia świeżych frytek belgijskich!
Zalecane warunki przechowywania : suche i chłodne miejsce.
Dwie opcje opakowania:
Karton 10kg
Karton 4x 2,50kg